🌿MINDER VLEES ETEN☺️

Afgelopen week werd het nieuwe rapport van de gezondheidsraad gepubliceerd.
De conclusie was dat er een verschuiving moet plaatsvinden naar meer plantaardige voeding🌱
Eet je overwegend plantaardig dan heb je een lager risico op hart-en vaatziekten, diabetes en kanker.

Omdat we zo gewend zijn dat vlees de basis is van onze hoofdmaaltijd, kan het een uitdaging zijn om dit anders te gaan doen. Dit vegetarische recept uit ons BenFit programma is een favoriet!😋

Ingrediënten: (1 persoon)

🌱150 gram aardappelen
🌱1 eetlepel olijfolie
🌱1 teentje knoflook
🌱150gram spinazie
🌱1 snufje kerrie
🌱2 eitjes
🌱30 gram geraspte 30+ kaas
🌱1 snufje peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de aardappelen gaar. Verhit iets minder dan 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook hierin. Voeg de spinazie toe en roerbak deze ongeveer 6 minuten totdat de spinazie geslonken en het vocht verdampt is. Voeg peper toe. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met de rest van de olijfolie, de kerriepoeder en wat kookvocht zodat er een gladde puree ontstaat. Schep deze puree in een ovenbestendige schaal. Strijk de puree glad en strooi er de helft van de kaas over. Verdeel de spinazie weer over de kaas. Maak 2 kuiltjes in de puree en breek boven elk kuiltje 1 ei. Bestrooi de eieren met de rest van de kaas. Zet de schotel 20 minuten in het midden van de oven.
Eet smakelijk!

517 kcal/31 gram eiwit/33 gram KH/27 gram vet