Eetbui

Eetbuien, wat is de oorzaak?

Iedereen heeft wel eens een eetbui (1 koekje worden er soms wel 5, of meer😉) maar als je iedere dag te maken hebt met ongecontroleerde eetbuien dan is dat een groot probleem.

Waar komt dit nou door? 🧐

✔️ restricties; volg je een super strikt dieet dan is de kans groot áls je eens een keer iets lekkers neemt, dat je helemaal losgaat en niet meer kunt stoppen. Restricties zijn dus de grootste voorspellers van eetbuien.

✔️ te weinig eten; om sneller gewicht te verliezen trappen sommige nog wel eens in de valkuil om zeer weinig te eten. In de ochtend en middag lukt je dit nog wel maar vaak aan het eind van een drukke dag, als je vermoeid bent, dan ga je voor de bijl, en goed! Te weinig eten levert geen enkele winst op.

✔️ geen voldoening van je maaltijd; iedere ochtend dat bakje kwark, standaard een boterham met kaas voor de lunch…saai! Naast het feit dat je hierdoor mogelijk tekorten oploopt, geeft je maaltijd ook geen voldoening waardoor je gaat “zoeken” naar iets om te eten, en dit zijn vaak niet de meest handige keuzes.

✔️ teveel focussen op gewichtsverlies; zolang je afvalt ben je tevreden en kun je het goed “volhouden” maar er komt altijd een moment dat je blijft hangen, soms een week en soms een paar weken.  Deze frustratie werkt ook eetbuien in de hand, “want het heeft toch allemaal geen zin”

Herkenbaar? Veel mensen worstelen hier mee, sommige al 10, 20 of zelfs 30 jaar.

Telkens neem je je voor om het nu écht goed te doen, maar na een aantal dagen of weken eet je een zak chips, pak koeken en ook nog wat crackers met hagelslag of chocopasta weg uit pure frustratie😞

Als eten een constante strijd is dan is het tijd om hulp in te schakelen.

 

Bij Benfit leggen we de focus op een ontspannen relatie met eten, want dit is de énige manier om duurzaam gewicht te verliezen🙏🏻

Benieuwd naar ons aanbod? Kijk op www.benfitbreukelen.nl en vul gelijk de “hoe voel jij je” test in 😊.