Last van eetbuien?

Last van eetbuien?

Er wordt vaak gedacht dat mensen met overgewicht gewoon te veel eten, maar in onze praktijk zien we dat dit vaak niet het geval is. Veel mensen gaan van het ene strikte dieet naar het andere, met de hoop dat het dit keer wel gaat lukken. Naast het feit dat een streng dieet niet duurzaam is, zorgt het er ook voor dat je op een gespannen manier met voeding omgaat, je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt en dat het je stofwisseling vertraagd, jouw lichaam laat zich niet om de tuin leiden!

Tijdens een intake bespreken we jouw huidige voedingspatroon en vaak blijkt men de hoeveelheden te eten wat geschikt is voor een kind(!) Ze eten bijvoorbeeld een bakje kwark met wat fruit in de ochtend, 2 crackertjes met beleg in de middag en dan pas weer de avondmaaltijd. Wat er dan vaak gebeurd is dat je later op de avond ongecontroleerd gaat snaaien, een eetbui.

Misschien herken jij dit wel; je begint vol goede moed aan het nieuwste dieet en eigenlijk gaat het tot 17:00 best goed! Je hebt wel honger maar dat negeer je stug want je bent hier nu eenmaal niet voor niets mee gestart. Tegen de tijd dat je je avondmaal gaat bereiden klap je van de honger en begin je tijdens het koken al met snaaien. Op wilskracht ga je het niet meer redden, zuur maar waar.

Omdat je zo’n honger hebt gehad gedurende de dag, ben je in de avond onverzadigbaar en ga je je te buiten aan alles wat je maar kunt vinden. Je struint door de kasten en begint zelfs aan iets wat je niet eens zo lekker vindt, gewoon om maar iets te kunnen eten. Je baalt hier natuurlijk van en je neemt je voor om het morgen opnieuw te proberen, stop hier mee!

Met ons programma eet je gevarieerd, lekker en belangrijker nog; genoeg! Door de ruime porties zal je merken dat je verzadigd bent na een maaltijd waardoor de snaaibuien in de avond verleden tijd zijn.

Natuurlijk hebben we allemaal wel eens momenten dat je meer eet dan je gepland had, en dat is helemaal ok, eten is natuurlijk ook gewoon lekker en gezellig. Maar merk je dat je structureel te veel eet in de avonden, dan is het goed om eens in kaart te brengen of je misschien te weinig eet gedurende de dag, wij helpen je hier graag bij!